shadow

Дяволския мост и хижа Белите брези

времетраене: 2 дни

1 ден  – гр. Ардино – Дяволски мост– гр. Ардино – х.Белите брези (нощувка)
2 ден – отпътуване
До град Ардино се стига през Кърджали. По пътя има доста завои, но пък постоянно сменящите се картини си заслужават. Пътят до Дяволския мост е тесен и само на места са обособени места за разминаване.
От Ардино се хваща  пътя за с. Дядовци.   10 киломертовият черен път ще ви се види доста по-дълъг. Пътят е неравен и много тесен, а на места отстрани има дълбока пропаст, в дъното на която тече река Арда. На моменти ми се струваше, че този път няма край и че ние сме единствените „ентусиасти“, осмелили се да тръгнем нататък. Но когато стигнахме до моста се изумих, колко много хора и коли имаше там. Освен това гледката от моста наистина си заслужава да се види, а и вирчето под моста става за къпане.

Отстрани на моста е построен навес, където можете да починете и да се полюбувате на гледката. До навеса има информационна табела, където можете да прочетете историята на Дяволския мост.

 

Върнете се в град Ардино.

Отбивката за хижа Белите брези е на околко 6 км след Ардино. Пътят до там е асфалтов. Хижата се намира на 950 м надморска височина, стопанисва се от БТС.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.