Портал за планините в България

Хижи, забележителности, маршрути, карти, снимки, връзки и друга полезна информация за българските планини

Има много сайтове посветени на планините в България, но този не е просто един от тях. Стремежът на www.planinite.site-bg.info  е да се събере и структурира полезната информация на едно място. Сайтът предлага подробно описание на над 200 хижи в Рила, Пирин, Стара планина, Родопите, Витоша, Средна гора, Осогово, Беласица, Славянка и Странджа.
Сайтът предлага описание и снимки на най-известните планински забележителности в България между които: Седемте Рилски езера; Байкушевата мура; Дяволският мост; водопад Райско пръскало и много други. Тук може да намерите снимки, карти и GPS координати на обектите.
Предвидена е възможност за бързо търсене на хижи по планини, дялове и по азбучен ред.


Посетете

хижа Момчил

хижа Момчил

Намира се на 2км. от гр.Момчилград. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 60 места с етажни санитарни възли и баня. Сградата е водоснабдена, електрифицирана, отоплението е с печки на твърдо гориво. Пътят до хижата е асфалтиран, има паркинг.

Съседни туристически обекти:
- вр.Здравец /911м./ - 1.30ч. пеша.
Изходно място: гр.Момчилград - 0.30ч. ...

Виж още ...

резерват Баюви дупки- Джинджирица

резерват Баюви дупки- Джинджирица

Баюви дупки - Джинджирица е името на резерват разположен в планина Пирин. Той е един от най-старите резервати в България (създаден е през 1934 г.) и е създаден с цел опазването на двата редки дървесни вида бяла и черна мура, както и на разнообразния животински свят на местността. Територията на резервата обхваща площ от близо 3000 хектара земя, като надморската височина на Баюви дупки - Джинджирица ...

Виж още ...

За хижари и стопани на хижи:

Ако желаете хижата, която стопанисвате, да бъде добавена в сайта или желаете да коригирате информацията за нея, моля свържете се с нас. Услугата е напълно безплатна.

Надяваме се да бъдем полезни на всички любители на природата и планините в България.
Разчитаме на вашата помощ и подкрепа, за да може предлаганата информация, да става все по-пълна и актуална.


newВече можете да публикувате разкази за вашите разходки и преходи из планините в нашия блог Туристите в БългарияПоследни публикации в блогаБързо търсене на хижи

планина:

         A  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х   Ц   Ч  Ш  Щ  Ъ  Ю  Я