Портал за планините в България

Хижи, забележителности, маршрути, карти, снимки, връзки и друга полезна информация за българските планини

Има много сайтове посветени на планините в България, но този не е просто един от тях. Стремежът на www.planinite.site-bg.info  е да се събере и структурира полезната информация на едно място. Сайтът предлага подробно описание на над 200 хижи в Рила, Пирин, Стара планина, Родопите, Витоша, Средна гора, Осогово, Беласица, Славянка и Странджа.
Сайтът предлага описание и снимки на най-известните планински забележителности в България между които: Седемте Рилски езера; Байкушевата мура; Дяволският мост; водопад Райско пръскало и много други. Тук може да намерите снимки, карти и GPS координати на обектите.
Предвидена е възможност за бързо търсене на хижи по планини, дялове и по азбучен ред.


Посетете

хижа Академик (бивша Родопски партизани)

хижа Академик (бивша Родопски партизани)

Разположена е в м.Лещенско. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 100 места с етажни санитарни възли и бани. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, отоплението е с локално парно. Разполага с туристическа кухня и столова.
Пътят до хижата е асфалтиран. Има паркинг.
Съседни туристически обекти:

 • хижа Бряновщица - 1.30ч.

 • хижа Върховръх ...

  Виж още ...

  Триградското ждрело

  Триградското ждрело

  Триградско ждрело се намира в най-южната част на Централните Родопи. Това е каньон с дължина над 15 км. и отвесни стени високи над 300 метра, които на места се доближават една до друга, надвесвайки се над пътя и закривайки небето. Ждрелото е прорязано от буйната Триградска река. Точно в най-величествената част на Триградско ждрело водите й се губят в огромен отвор, отвеждащ ги в страховитото Дяволско ...

  Виж още ...

 • За хижари и стопани на хижи:

  Ако желаете хижата, която стопанисвате, да бъде добавена в сайта или желаете да коригирате информацията за нея, моля свържете се с нас. Услугата е напълно безплатна.

  Надяваме се да бъдем полезни на всички любители на природата и планините в България.
  Разчитаме на вашата помощ и подкрепа, за да може предлаганата информация, да става все по-пълна и актуална.


  newВече можете да публикувате разкази за вашите разходки и преходи из планините в нашия блог Туристите в България  Последни публикации в блога  Бързо търсене на хижи

  планина:

           A  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х   Ц   Ч  Ш  Щ  Ъ  Ю  Я