Портал за планините в България

Хижи, забележителности, маршрути, карти, снимки, връзки и друга полезна информация за българските планини

Има много сайтове посветени на планините в България, но този не е просто един от тях. Стремежът на www.planinite.site-bg.info  е да се събере и структурира полезната информация на едно място. Сайтът предлага подробно описание на над 200 хижи в Рила, Пирин, Стара планина, Родопите, Витоша, Средна гора, Осогово, Беласица, Славянка и Странджа.
Сайтът предлага описание и снимки на най-известните планински забележителности в България между които: Седемте Рилски езера; Байкушевата мура; Дяволският мост; водопад Райско пръскало и много други. Тук може да намерите снимки, карти и GPS координати на обектите.
Предвидена е възможност за бързо търсене на хижи по планини, дялове и по азбучен ред.


Посетете

хижа Елешница

хижа Елешница

Намира се в м. Елешница, близо до мястото, където р. Елешница се влива в Рилска река, Северозападна Рила. Масивна двуетажна сграда с капацитет 72 места, водоснабдена, електрифицирана, с централно парно отопление, ресторант, баня.
Изходни пунктове:

 • гр. Рила - 14 км


 • Съседни туристически обекти:
 • Рилски манастир "Рождество Богородично" ...

  Виж още ...

  Историческа местност Оборище

  Историческа местност Оборище

  В местността Оборище, през пролетта на 1876 г. е проведено Първото Велико народно събрание, което взема решение за започване на Априлското въстание. Днес на това място е издигнат паметник на Априлското въстание, на който са изписани имената на всичките участници в Първото Велико Народно събрание, като името на предателя е заличено. Всяка година в местността Оборище в периода 1-2 май се провеждат ...

  Виж още ...

 • За хижари и стопани на хижи:

  Ако желаете хижата, която стопанисвате, да бъде добавена в сайта или желаете да коригирате информацията за нея, моля свържете се с нас. Услугата е напълно безплатна.

  Надяваме се да бъдем полезни на всички любители на природата и планините в България.
  Разчитаме на вашата помощ и подкрепа, за да може предлаганата информация, да става все по-пълна и актуална.


  newВече можете да публикувате разкази за вашите разходки и преходи из планините в нашия блог Туристите в България  Последни публикации в блога  Бързо търсене на хижи

  планина:

           A  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х   Ц   Ч  Ш  Щ  Ъ  Ю  Я